babybyxor

 


"SHIT happens"

             GurraJr


vardag


40 minuter  på crosstrainern imorse med Sara, jädrans vad skönt det var! Efteråt så mötte jag upp mina grabbar och vi gick och fick oss en stadig lunch för att sen hälsa på Attilla som flygit hit från östersund och köpt med sig fin prasselpresent till Nicholas. Hemma tog killarna en promenad och jag powernapa och sen laga Rifat middag. Jag har äntligen fått arslet ur vagnen och börjat rensa i garderober igen. Nu jävlar ska det bli ordning! i mer än i en vecka...

Har t.o.m sytt upp lite byxor! Det är fan det tråkigaste jag vet. Att be mig sy upp saker, byxor, gardiner och dylikt är oftast rätt meningslöst, kan ta ett bra tag innan det blir gjort. Så vill ni ha något tråkjobb grejat så får ni komma och sy själva =)


tävling

pop

Jag är med och tävlar om ett presentkort värt 200:-
från PO.P hos familjebloggarna

Tävla här du med!


bayram


Helgen har bjudit på kanske den sista sommarsucken av sol och värme.
Imorse hade Rifat dagen till ära dukat upp med toasts, kaffe och juice på balkongen, det vat bara att sluta ögonen och suga in solstrålarna och sista sommardofterna. Man kunde nästan känna den saltstänkta vinden och höra vågorna, känna suget i magen när man hoppa ner i vattnet i hopp om att få se en bläckfisk eller muräna. härligt, det gjorde min dag.

Lördagen utvecklades till en babylunch. Träffade Linda över en sallad och två koppar kaffe, var mycket trevligt. Senare kom Martina, Viktoria & William och Nathalie & Emilio och det var lika trevligt det. På kvällen så var världens bästa plastmorfar premiärbarnvakt medans jag åkte till Big inn och handla. Gick hur bra som helst.

Idag var det babysim och denna gång så hade vi riktigt kul i vattnet Nilo och jag! Utvilad och nytankad så tyckte han nog det var ritkigt roligt! Väl hemma igen så fixa min kära man kryddiga lammfärsbiffar med potatismos och spicy tomatsås. Det är ju trots allt bayram idag!

 
 
Linda övar på Nicholas


Babysim!
  
 




Nicholas Kaan 3 months

 
















































 

 


roadtrip


GPS är en rätt sjysst uppfinning ändå. Hjälper dig att hitta rätt, vet vart alla bensin/mcdonalds ligger och ber dig observera din hastighet eftersom det finns en fartkamera 100 m fram. Tyvärr är den lite sämre på att förvarna för kommande timmlånga bilköer eller om vägen byggs om. Tur att min karl bodde ett slag i storstan och hitta galant i röran ändå. På hemvägen var det en stor olycka på E18 vilket resultera i kilometerlånga bilköer. Rifat fixa en u-sväng på motorvägen för att efter 60 minuter slippa sitta 4 timmar till med en trött bäbis i bilen. Han tycker inte om att åka bil när bilen står still. verkligen inte.




woman


Förr i tiden satt morsorna typ och brodera. Idag sitter de typ och bloggar.
vad är skillnaden egentligen?






update


Nu är mannen sjuk, tur han hann spackla och slipa klart men dock kan slipdamm vara det värsta jag vet. Spridet sig överallt. Därför vi har till stor del spenderat våra dagar promenerande utomhus och hos min kära mor och därav den dåliga blogg updaten.

Amningen fungerar bättre igen, även om lillen nu vill äta varannan timme under natten från ca kl 00,30 så går det smidigare och med mycket mindre skrik. Säkert någon tillväxtfas han är i och behöver lite "produktionsökning". Det känns om jag säger så....

Om min karl har någorlunda hjärnkapacitet så blir det sthlm imorn. vad som händer där får ni veta imorn! Men håll tummar och tår för en pigg och glad familj!

Köpte en höst overall från me too till Lilleman. Alla de fina han fått är ju strl 74 så de passar nog inte förräns efter jul. Så det blev en 68:a, lite stor men då kanske han kan ha den till jul :) Bedårande söt var han i den iallifalli!

Och jag har lagt mina usb-kablar till kameran och mobilen på något bra ställe igen. så inga bilder.


plötsligt händer det


jag sitter här och tittar med stora ögon på min man som spacklar! Jag har tjatat om nya tapeter sen februari och tänk... idag.... händer det!


cheapy monday

Jag minns inte vart jag lagt mina pengar igår, så typiskt mig. Har en bild i huvudet hur jag drar upp de skrynkliga lapparna ur fickan efter min och Nilos kvällspromenad och lägger dem någonstan, men vart!? Hm, detta är ett mysterium, men en vacker dag när jag städar kommer jag troligtvis bli överlycklig över att hittat några hundralappar på ett oväntat ställe. Ja att tvätta och städa hemma hos mig kan vara riktigt lönsamt ibland...




Alice under Waterland





   

 

   




Elena Kalis, fotografen bakom denna H2O story är en av mina absoluta favoriter! Hennes verk är en explosion av beundrandsvärd lekfullhet, fantasi och nyfikenhet men också en stund av fascination, tystnad och tankfullhet. Godis för ögat som leker med dina sinnen.


babysim


Vattnet var skönt och det sjöngs namnsånger, busssånger och plaskades med våra badbyxebeklädda babys. Pappa Rifat fick äran att bada våran lille prins mest eftersom jag nästintill druknar om jag försöker stå på botten utanför trappen. Efter 10-15 minuter kom han på att han var hungrig, Nicholas alltså,  så halva lektionen gick åt till amning, men det var mysigt ändå. Lilleman var superglad de sista 5 minuterna då vi hann hoppa i vattnet igen så det blev ett bra avslut iaf. Efteråt var han helt slut och efter duschen och påkladningen med pappa så slockna han i bilstolen och sov hemma som en stock i 3 timmar. Passa på att laga lite mat, det ni! Fetaost-gratinerad laxfile med wookade rotfrukter, pasta och en kall lime-chili sås! Jag kan om jag vill;)



























Christopher Kane for topshop






Hur coolt är inte det här då? Brittiske designern Christopher Kanes kollektion för topshop kick ass! Christopher Kane designade sin första kollektion för topshop redan 2007 och är nu under hösten/vintern 2009 tillbaka med sin tredje kollektion för modekedjan som innefattar accessoarer och plagg t.ex. nitväskor, transparenta tights, krokodil t-shirts och pärlklänningar Videon visar kollektionen som släpps 18:e september och kommer kosta från $6o för en sjal till $31o för en klänning och ja, den kommer även gå att inhandla online samma dag eller så...




BKRW new york street look video


BKRW, som har sin bas i paris, presenterar den första filmen av en serie streetlook videos, regisserad av tyska fotografen Albrech Gerlach tillsammans i NYC med Heron preston. Konceptet är enligt BKRW själva -  “We are always working and trying to step up our game. Video seems to be one key to do it. Because life is moving you cant only offer still images. .. thanks to Heron Preston we’ve got an amazing casting, who found great preppy and stylish people. Some fresh new maverick newyorkers with style and grace.” Soundtrack features DJ SOS and DJ Uncle T (Groove Deluxe DJ Team) who captured the mood of the American city and spirit of the video.


bubbel


Godmorn Godmorn!

Nilo tar sig en förmiddagslur och jag och min karl har nyss ätit te & scones. Duscha, packa och sen bege sig till babysim är nästa på dagsschemat! Mår så mycket bättre idag så jag kanske badar ändå! Ryktet gick idag också att min mor ska baka sina berömda vaniljbullar (inga torra mormors snurror där inte!) så en våldgästning där efteråt är nog inte otänkbart!

Ha en fantastic dag!



foto: Apnea images for Frankie Blue


Gerald Georges art


 

     

       

 


phu!

vilken dag.
men nu sitter jag här med en skål popcorn, laptop i knät, nässpray på bordet och en film att kolla på. Pratat med en sk "amningsexpert" idag för att få råd om varför min pojke blir så arg medans han äter idag och lyckades för första gången på snart två veckor få en amning utan skrik. I ett svalt rum liggandes sängen, knäpptyst och totalstilla. suck, hoppas det bara är någon fas han är i. Min kära mor var här idag också och tur var det annars hade jag nog adopterat bort mig själv till en apfamilj i madagascar.

Men det finns ingenting som inte går över.

Imorn är det babysim, tjoho! Om jag inte vaknar upp imorn och snorsoldaterna abdikerat så får Riffboy bada med Lilleman själv. Får väl dokumentera hela händelsen med kameran istället;)

Nej nu ska jag gosa ner i soffan under världens gosigaste filt och mysa med min karl och dendär filmen.
hade!





kändisdjungeln





Typ en dålig blandning av fear factory och robinson med ö-kändisar.
men man kan ju inte låta bli att titta ändå;) Och fascineras av att Jannike faktiskt klarade utmaningen och tycka att Catarina bara är en ytlig flicka som tror att hon är kunglig bara för hon själv titulerat sig hovreporter
Men det är något mänskligt med att behöva facineras, irriteras och hatälska ett b-kändisprogram.

 

 


dopboom?

är det babyboom här eller vad?
hur stor chans är det att man blir bjuden på två dop på samma dag?


skitoxe


jag bara är på för dåligt humör just nu. Fortfarande förkyld om än dock bara snorig nu, hoppas det är borta tills imorn då det är babysim. och funkar det inte snart ger jag upp amningsjävel. Jag vill amma i minst 6 månader, (speciellt nu i influensatider) men hur kul är det med en nonstop skrikunge egentligen? Ger det en vecka till..

Strax kommer min mor och vill gå på marknad, inte bestämt mig om jag ska följa med eller bara Nicholas, få en stunds lugn och ro. kan behövas.

hej o hej



















snoris


Lilla skrot ligger på mitt bröst och blir lika förskräckt  och hoppar till varje gång jag snörvlar för att inte snora ner hans kalufs. Hatar att vara förkyld, det är så fjantigt och förra året var jag sjuk exakt dessa dagar.


Förresten så blev LillNilo 3 hela månader 090909!
tänk vad tiden går fort! och han är så härlig min lilla kille!



fullpackad


Vi har haft det lite rörigt de senaste dagarna. Fullaspäckad kalender och åkte samtidigt på en förskylning och amningsproblem. Så helgen blir lugn lugn lugn....

Igår kom lovely Jenna och hälsade på, fikade lite, gosa bäbis och kämpade med en kanininfekterad  bilbarnstol. Har i några dagars tid undrat vart Nicholas kaninspeldosa tagit vägen, hade en aning den kunde ligga i bilen. - Nej jag har inte sett den! svarar min käre sambo. Jag och Jenna hittade och hörde den fastklämd mellan bilstolsinsatsen och själva bilstolen. Det tog oss 45 minuter och dubbelt så många svordomar att få loss bilstolen, tur för Rifat att han inte var där för då hade han antagligen sett ut som kaninen gjorde efter vi dragit ut den genom det lilla hålet....

Av Jenna fick jag en finfin smygblingbling klocka och halsband i mammapresent och Nicholas fick ett par tuffa jeans, body och en härlig Nalle overall! Tack o dreggelpuss!

På kvällen var jag en sväng på bishops.. typ 30 minuter och drack en alkoholfri öl och gav Anna en phonephucing pirat - födelsedagspresent. Idag var vi hos henne och hälsade på¨jag och Lilleman, drack koffein och åt gul vattenmelon. Moa är så söt mot Nicholas, tror hon kommer önska sig en lillebror i julklapp;)

Nyss har jag druckit anis/fänkålste eftersom det ska stimulera amningen, pussat på min karl och nu tänker jag slänga mig i bingen med min nya glamourtidning och antagligen somna efter första sidan.

seee ya!

kaninjävel



SötMoa gosar med Lilleman


security


Idag har framtiden säkerställts i 3 år framåt för jag har satt i en pinne i armen
läskigt var det men bedövning funkar faktiskt,  som tur är

glömde ju berätta igår på vägen till e-tuna blev jag förföljd och stoppad av polisen, hur mycket jag än snurra runt och vände så körde det efter. Det tutar till bakom mig och ser den röd/blåa lampan blinka bakom mig. "Röd-blå-lampa-röd-blå-lampa" bläddrar i körkortsboken i skallen och försöker komma på vadfan det är de vill mig för att  i nästa sekund drabbas av ett -DOOOHH- och kör nervöst in på busshållsplatsen varefter herr Polis modell yngre kommer ut. -Lite vilse? nickar och får snällt blåsa och ge dem mitt körkort. Efter ett tag när han sitter i sin polisbil med mitt körkort dyker det upp polisbussar som blockerar hela vägen bakom mig. Ser scenariot i mitt huvud där jag förs iväg med händerna bakom ryggen in i bussen till någon byggnad med taggtrådstängsel runt. Har någon rånat en bank utklädd till mig? Gömt 135kg kokain i bakluckan? Tjyvlånat min bil och kört en smitning? Nej ingen hade gjort någotdera och polisen kom tillbaka med mitt körkort och förklara bästa vägen till den enklaste parkeringen och åker iväg med sitt fängelsebuss entourage.




snabbis


Ska strax iväg till boxercisen.
Nästan hela dagen har spenderats i eskilstuna med Anna-Maria och Busungen Moa med betoning på bus;)
Men vi överlevde det också, kom hem med några kassar och lillmumin stoltserade i älvavingar, rosa tyllhkjol och tröllspö. så söt så. Lille Nilo sov sig igenom hela utflykten, vakna upp en sväng för att tanka på mjölkdepåerna och somna sedan om. Hemma blev det snabbmiddag och nu ska det strax hämtas tvätt och sedan knata iväg för att svettas halvt ihjäl. hej o hej!




babbel babbel

Självklart...

så klampa vi in sisådär en kvarting för sent till babysiminformationen men det gick bra ändå.  Var fler bäbisar än jag trodde som ska få blöta sina lurviga, två hela grupper blir vi. sweet. Det läskigaste med det hela är när blöt bäbis ska transporteras från bassäng till omklädningsrum, blöt bebis är som en såpainsåsad oliv, väldigt hal med andra ord. Ett av mina värsta minnen är när en mamma duschar sin bebis i badhuset och det som inte får hända händer... brr... ryser i hela kroppen när jag tänker på det. Nilogroda får hålla sig i markhöjd.

Hemma börjar fler o fler gravid-mamma-plagg bytas ut mot några storlekar a´la  ogravid jag. Börjat rensa och rota lite i mina svarta sopsäckar och ikväll hitta jag en säck med skärp/bälten/livremmar/sjalar/snören. Kul! En stor blandning av metallicfärger, läder, gucci, versace, pärlor, paljetter och nitar. b.la ett rosa nitskärp. När fan har jag gått omkring i rosa nitskärp??


breakfast club



Jag älskar att äta frukost, stora goda frukostar med all inklusive. Det är så mysigt. Jag gillar när det är "plockmat" på något sätt med nybakt bröd, toasts, frukt, smoothies, havregryn, juicer, te, bär, ostar, marmelader, kaffe, youghurt, ja allt man kan tänka sig. "Ät frukost som en kung, lunch som en prins och middag som en kyrkråtta"

igår shoppa jag lite, även om jag inte gått ner alla mina gravkilon än så kunde jag inte hålla mig, måste ju ha lite pepping på vägen! Annars så var vi bara hemma igår, baka kola kakor och låg på golvet och lyssna på musik och bara myste. Strax ska jag och Nilo bege oss iväg till Babysimet! Bara information idag men det ska bli så roligt när det kommer igång! får berätta mer senare!


paus


Hälsa på pappa på de la greko bar

 



krypakojadags



 

well.... butter my butt and call me a biscuit
världens bästa underbara Anna har kastat in sig i blogglivet
du hittar henne HÄR


da drunk drank


Finally (peppar, peppar) har Lilleman slocknat efter inte alltför nåra försök. Sitter här med en carlsberg non-alkoholic och filosoferar på livet. Eller inte. Det där med filosofera var nog att ta i, är snarare halvt hjärndö och borde slängt mig i bingen. Men här sitter jag, slösurfar och fascineras av min stora tv, just nu visar de madonnas nya musikvideo på turktv och jag har aldrig sett en sådan porrig kvinna i 50-års åldern förut. men dansarna har paljettjackor och madonna lårhöga stövlar. äkta cool liksom. vill också ha lårhöga stövlar, tror det skulle matcha min barnvagn fenomenalt!














Nitar, Läder, Platå, Knähögt - alla trender i på en fot! kan det bli bättre?
Superskon hittas HÄR

Scarlett & Pete = Relator






vecka

Blev middag hela familjen hemma hos mams idag, drack en alkoholfri öl, var inte alls så tokig faktiskt.

I onsdags hade vi träff med mammorna och smågrabbarna från föräldrargruppen, trevligt trevligt, pojkarna växer så det knakar! Är väl min tur att bjuda hem alla snart, kanske en anledning att snygga till min syhörna som nu ser ut som ett oorganiserat patchwork hela den, behöver någon form av förvaringssystem där. Tänkte flytta in allt i barnkammaren, Nicholas kommer nog sova i vårat sovrum rätt många månader till. Haft besök av Hassan, Feri & Mona i veckan också av vilka Nicholas fick en fin overall! tack o tack säger vi!

Nu är det nattinatti och önskar jag hade en god bok att drukna i men tyvärr verkar det rätt torrt på den fronten. Om någon har ett litet boktips till övers så välkommnas det gladeligen.

natt natt!



premiär: Filmhöst





18 september är det inte bara andra filmen, Flickan Som Lekte Med Elden, i Stieg Larssons milleniumtrilogin som har premiär här i sverige utan även Coco - Livet Före Chanel.  Där vi i huvudrollen ser vi Audrey Tautou (da vinci koden) som Gabrielle "Coco" Chanel, modevärldens största kvinna. Filmen bygger på L´irréguliére, en biografin av Edmonde Charles-Roux, och berättar om modedesignerns tidiga liv. Porträttet av Coco Chanel visar en självlärd kvinna som kom att bli en symbol för framgång och frihet. Coco Chanel levde och verkade mellan 1883 - 1971 som fransk modeskapare som grundade sitt egna modehus Chanel. Hon designade klassiker som den lilla svarta, Chanel-jackan parfymen Chanel No.5 och den quiltade 2.55 väskan. 





fredag

Nyss var det måndag och så hokus pokus blev det fredag. igen. Nicholas 12:e fredag och 87:e dag här i livet, nästa vecka blir han hela 3 månader, tiden går hiskligt fort, men den brukar väl göra det när man har kul?

Nyss kom mamsen över på te & scones, vad som händer resten av dagen visar sig.

kram o kram


glassiga glasses


Solglasögonen Rihanna har i musikvideon är gjorda för hand och täckta av små pyramider och går faktiskt att se igenom! 
Se mer här

 

 


Lovely

Söt och älskvärd konst av Meredith Dittmar










 klicka här för att få veta och se mer!


stövelgummi


Kära svenska höst, vad vore livet utan regnskydd egentligen?
Jo, antagligen jävligt blött..




            
 


på promenad






köp i köping


Skutta upp imorse och gjorde såntdär man gör på mornar, nu ska strax smyga på sovande Lilleman ett par byxor och knata ner på stan. Köpa något litet bara för köpandets skull, grabba ett skvallerblad på hemköp och sätta mig på resturangen med en kaffe och en tallrik vattenmelon.

och så ska jag plantera ett litet frö i min sambos huvud. ett nysystemkamerafrö





Adidas original fall/winter 2009 for men

OT tech collection





  


Nancy Sinatra

hörde nyss denna i so you think you can dance och den fastnade såklart i hjärnan direkt. bang bang...


 

 


Gosgosse


De senast dagarna har varit väligt småsnurriga, och trötta. Det kan även stavas sömnbrist och magknip. Men nu sitter han här, gosgossen, helnöjd iklädd sin smurfpyjamas och kollar på so you think you can dance med pappa. Finns nog ingen större lycka här i världen än nöjd bebis




Lady gaga for V magazine




    








me and manson






Nej herr Manson är inte min typ, men rätt söt tös ändå va?
Men ingen och inget i världen är ju bättre än min Nicholas

klicka här för att se hur din och t.ex brad pitts eller johnny depps barn skull se ut


sprattelsmurfen


Nicholas har fått en ny blöjsort, pampers baby dry  istället för new baby. En blöja som ska hålla bebisen torr hela natten upp 12 timmar, fantastiskt eller hur! Det är också en mycket roligare blöja, oj så skoj den är! Istället för den där elefanten på framsidan är det nu massa olika figurer på blöjorna! Lika spännande varje gång man sträcker ner handen under skötbordet efter en blöja och se vad man får. -Titta Nicholas, en gris! NÖFF NÖFF! och nästa gång -Titta Nicholas, ett lamm! BÄÄÄÄÄÄ! osv.

Läste någonstans att Charlotte Perelli hade Gucci blöjor till sina barn. Tog upp det här med min son om det var något han tyckte att han behövde eller önskade sig, men han höll med mig om att gucciblöjan är sååå 2007-2008





jodå och annars har jag haft en bra dag!

tv


äntligen....




BMW vision efficient dynamics

får det lov att vara en ny bmw kanske?










via: Deezen


smoothies & fruktdrinkar

Smoothies är vitaminspäckade drycker som du snabbt blandar i en mixer. De är perfekta som frukost, mellanmål, lättlunch, efterrätt eller närsomhelst du vill ha en energikick. Att de är supergoda är ju bara ett plus. Som bas passar youghurt bra, arlas naturella, vanilj eller citron youghurt är de jag brukar använda, men även annan som hallonyoughurt eller annan favorit funkar. Ibland skippar jag youghurten helt och kör på ren fruktdrink. Färdigblandade smoothies kan frysas in i portionsförpackningar och tas fram till utflykten eller jobblunchen. De kan även ätas som "frozen youghurt" istället för glass. Om du vill ha din smoothie sötare (jag gillar syrliga) så använd lite flytande honung.



Det är bara att slänga ihop sina favoritfrukter
och bär helt enkelt!
Här är mina, för tillfället, favoriter:
(måtten ärr ungefärliga för en person)

Hallon&Grape
1dl Tropicana Grapefruktjuice
1dl Hallon (frysta går bra)
1 banan

Blåbärssmoothie
1dl frysta blåbär
1 dl druvjuice
2 dl vaniljyoughurt

Banana latte smoothie
1½ dl kallt, starkt kaffe
1 dl mjölk
1 banan
lite kanel eller kakaopulver till garnering

Apelsin och Hallonsmoothie
2½ dl aplsinjuice
1 dl frysta hallon
1 msk honung
½ dl hallonyoughurt


RSS 2.0