citron


om du tror något, så är det oftast inte så.




grej of the day




enormt söt griffeltavla från bolagret


bolagret upplyser





lampor från bolagret 


du kan vara

herregud du kan vara fjorton om du gillar Jason Derulos låt watcha say.....!!
men rätt skönt att känna sig som ung på nytt va?  ;)


klapp klapp


Nilo sitter på golvet och klappar händerna, så jävla söt, det finns inte ord.

förmiddag

Idag har vi varit på babysång något Nicholas verkar tycka är jättekul. Slå på trumman, spela marackas-ägg, hälsa på broder jacob-dockan och spana in alla andra babies. Idag sjöng vi även imse-vimse spindel och min lilla pojk blev helt paralyserad. Imse vimse spindel är nämligen hans älsklingssång och kan muntra upp även i de absolut värsta lägena! Den kan även behöva sjungas flera gånger på raden och det finns en viss risk för högljudda protester om du byter till typ - blinka lilla stjärna eller -bä bä vita lamm..



amningskudden är numera "stötdämpare vid platt bakåt fall kudde"



lugngung

ända sen Nicholas föddes har jag önskat mig en gungstol. igår hitta jag en vit gungstol för en billig penning på second hand och som tur är så gick den in i bilen så den fick följa med hem direkt. med ett grått lammskin och mormor-rute-pläden jag håller på att virka blir den nog en ny favoritplats!




jag älskar blommor och fyller gärna mitt hem med nya snittblommor varje vecka
nu längtar jag till våren och tjyvstartar vårkänslan med tulpaner!


no shit sherlock




Lev i nuet och känn att du har tillfredsställelsen just där du är - inte runt knuten.




alla balla bollar






Superfina ovala och runda sidenlampor i härliga färger från Spiti, piffar upp vilket vinetrtråkigt rum som helst och ger en mysig belysning!



dagens visdom



Oavsett vad du ger en kvinna, så vill hon ge dig något bättre. Ger du henne en spermie, ger hon dig ett barn. Ger du henne ett recept, så får du en måltid. Ger du henne ett hus, så ger hon dig ett hem. Ger du henne ett leende, så ger hon dig sitt hjärta. Hon multiplicerar och förstorar allt du ger. SÅ...om du ger henne skit,
FÖRVÄNTA DIG  ETT TON TILLBAKA


blivande programledare??




Drömmer du om att bli programledare? Dra på dig en snygg outfit, snoffsa till dig i håret, dra på stora leendet och bara "äga tv-rutan"?  Har du dessutom utstrålning, glimten i ögat, är snabbtänkt och kan tänka dig att arbeta i danmark? Missa då inte Kanal 5:s casting till det direktsända spelprogrammet Quizzo!

Castingen hålls den 10 februari på Rådmansgatan 42, 114 99 Stockholm, mellan Kl: 1o.oo - 17.oo Ingen föranmälan krävs men ta med ditt cv och var beredd på att åka tillbaka dagen efter om du går vidare.

För me info se
kanal5.se

Lycka till!


är du kanske Evas nya kollega??

kusadasi


ja vem fan är inte sugen på att fly denna vargavinter?
Kusadasi - Charisma Deluxe Hotel heter vårat mål, men dock inte förräns i vår. Men det är ett ljus i mörkret, något att se fram emot efter månader av kyla och inte minst - hårt arbete. Och det är inte bara vi som längtar, nej, vi är också enormt efterlängtade och skulle helst varit där för redan 7 månader sen! För vi har en farmor som längtar så enormt efter sitt första barnbarn!!!


Charisma Deluxe HotelCharisma Deluxe Hotel
Charisma Deluxe HotelCharisma Deluxe Hotel
Charisma Deluxe Hotel
sitta här med en svalkande drink och kolla på solnedgången verkar inte helt fel va? =)



möbelmålning


Träknopparna på den alldagliga byrån togs bort


Om du har en gammal trämöbel du tröttnat på eller fyndat en för hundralappen på 2hand så är det lätt att förnya och fräscha upp med lite färg! Jag har hittat en byrå liknande den på bilden ovan som är tänkt att få en makeover när våren kommer och man kan pyssla utomhus.

ViiVilla hade för några månader sen ett inslag om hur man får möbler med vacker patina och i många hem syns just det vita och slitna. Fördelen med att fixa möblernas makeover själv är att de blir precis så slitna som vi vill ha dem, varken mer eller mindre. Det man kan tänka på innan man går på med slippapper, stålborste och hammare är att hela idén är att den ska vara sliten endast där den skulle bli vid normal användning, alltså längs kanter, på hörn, vid handtag osv.


Såhät fixade viivilla sin byrå:

Först ströks den tunt med grundfärg innan vi effektmålade med vit färg (med svamp och pensel) som gav liv och ådring åt ytan. Ju större färgskillnad det är mellan grundfärg och effektfärg, desto mer markant blir ådringen. Byrån behandlades med slippapper (kanter och hörn) och stålborste (vid handtagen) innan den lackerades med matt lack.

Du använder två färger: grundfärg och effektfärg. Grundfärgen torkar snabbt, så när du lägger på effektfärgen gäller det att vara snabb med penseln. Du kan ju alltid prova på baksidan av byrån eller på en bräda.

Effektfärg förlänger torktiden så det gäller att blanda lagom mycket effektfärg med vanlig färg för att få lagom kort torktid. Prova dig fram med olika blandningar.

Kontrollera att lådorna lätt kan dras ut. Går de trögt bör du slipa kanterna lite grann. Annars blir det inte plats för färgen och då går lådorna ännu trögare.




Klart!


Du behöver


Effektfärg
Grundfärg
Färg
Lack
Toner eller färgpulver

Dessutom:
Slippapper
Pensel
Nylonskursvamp
Målartvätt
Stålborste
Schellack (kvistlack)



Gör så här:


Slipa, grunda och borsta


1. Slipa och avfetta med målartvätt, försegla alla kvistar med schellack.

1. Slipa och avfetta med målartvätt, försegla alla kvistar med schellack. Tona grundfärgen till önskad kulör med färg eller färgpulver. Stryk sedan alla kvistlackerade ytor. När dessa torkat grundmålar du hela möbeln en gång. Men stryk ut färgen mycket tunt.

2. Medan grundfärgen fortfarande är fuktig drar du ut den lite försiktigt med en nylonskursvamp

2. Medan grundfärgen fortfarande är fuktig drar du ut den lite försiktigt med en nylonskursvamp så att ytan blir lätt randig. Dra svampen i en obruten rörelse från ena sidan till den andra och längs med ådringen.

3. När grundfärgen har torkat, slipa och borsta lite här och där.

3. När grundfärgen har torkat, slipa och borsta lite här och där. Gnugga så mycket att du kommer ner till naket trä. Det gör inget om du råkar ta bort för mycket färg. Du kan alltid lägga på mera senare. Borsta bort slipdamm och torka av ytan med ren trasa.





Effektmåla och lackera

1. Blanda den valda ytfärgen med effektfärg och lägg på ett tunt skikt.

1. Blanda den valda ytfärgen med effektfärg och lägg på ett tunt skikt. Dra ut färgen med svamp och med långa drag, precis som med grundfärgen. Det gör inget att de barslipade ställena målas över. Det ger ett slitet utseende utan alltför djupa slitmärken.

2. När färgen har torkat slipas kanter, hörn och områdena runt handtag och lås med slippapper och stålborste.

2. När färgen har torkat slipas kanter, hörn och områdena runt handtag och lås med slippapper och stålborste. Sätt lådorna på plats och behandla samtidigt. Då blir det lättare att se om några delar ska patineras en extra gång. Slipa inte för hårt.

3. När byrån ser lagom sliten ut, borstas den ren så att slipdammet försvinner.

3. När byrån ser lagom sliten ut, borstas den ren så att slipdammet försvinner. Torka efter med lätt fuktig trasa. Lackera med matt lack. Stryk först tvärs över ådringen och dra sedan försiktigt ut lacken längs med ådringen så att ytan blir snygg och slät.


lördagstipset


Grekisk PyttiPanna

1kg filé (kyckling -eller fläskfilé)

MARINAD
(låt köttet ligga i marinaden minst 6h)
1½ dl Olja
3 Vitlöksklyftor
1-2 msk Sambal Oelek
2 msk Ingefära
2 msk Kinesisk soya
Salt & Peppar



Potatisklyftor
1 Gul Lök
1 Purjolök
1 Röd Paprika
Feta Ost


Hacka allt i lagom stora bitar, blanda och lägg allt på en plåt och ställ i ugn 30 - 40 in i 200*c

SÅS
2 Burkar Creme Fraiche
4 msk Majonäs
2 Vitlöksklyftor
2 tsk Italiensk Salladskrydda
Saft av 1 Lime

sötnöt


    

 




hälsa på


De senaste dagarna har vi haft fullt upp! Börjat på babysång vilket Lilleman tyckte va kalaskul! Vi har också hälsat på, fikat, lunchat, promenerat, stadsvandrat och fått besök med och av massa härliga människor!

Bilen går bra, är helnöjd även om det inte var just en sådan jag tänkt mig från början. Men den har AC, bra med plats, är utan läderklädsel,  inte gått alltför många mil, är välskött och djur/rökfri. Precis en sådan som jag behövde med andra ord! och det är så skönt att kunna åka bil och handla!

Vi *harkel harkel* tackade efter mycket om och med NEJ till den fina och mysiga lägenheten vi tittat på. Nackdelarna övervägde fördelarna med massa trappor både utanför och innanför lägenhetsdörren. Ett sovrum på nedre våning eller större övervåning skulle nog få oss att ta den, men nu var det inte så....
Jaja blir någon annan lycklig som får den!

sov gott


hmpf


skulle försöka lägga in en reklamlänk en slutresultatet blev att jag råkade byta "tema" på bloggen. duktjag. tur att jag kommer ihåg hur alla html koder. eller inte.


hur man dricker kaffe som en prinsessa







Den officiella bröllopsserien är här. 17 olika företag har godkänts av hovet gör att tillverka serien och bland dem finns bl.a. Gustavsberg som gjort koppar och vaser Rörstrand som gjort en servis och Reijmyre som gjort glas. Men med på listan finns även bakelser från delicato och chokladaskar från cloetta som får bära den kungliga visuella profilen. Profilen består av ett mönster från drottningholm som stiliserats och satts in i en utvald färgskala.
Härligt eller hemskt får du bestämma själv men enligt hovet är kronprinsessan och Daniel varit delaktiga och engagerade i projektet och en del av intäkterna går till kronprinsessparets bröllopsstiftelse vars syfte är att "motverka utanförskap och fräja god hälsa bland barn och ungdomar i svergie"


lock up





Ibland kan jag bli galen på att locken på barnatsburkarna inte går att skruva fast ordentligt efter att de väl öppnats! Lock som hamnar på sniskan och mat som sparas blir ofräsch! Lidodido tillverkar lock som återförsluter väl,
 går att diska och passar alla barnmatsburkar. ett lock kostar ca 15 riksdaler och ett 5-pack kostar ca 69:- 
Du hittar dem hos Barndesign

 


bästa



Bästa boken om mig - är ett inte så lite kaxigt och modernt fylla - i album till ditt barns 5 första år
En mycket välgjord bok med roliga och tuffa (men snälla) illustrationer och massor med plats för tankar, bilder och minnen. I de praktiska plastfickorna kan du spara lite av varje - första huvudfotningen, en bussbiljett eller kanske  den lilla biten som finns kvar av snuttisen?




   

  

  

 

Hej barnbarn är albumet där mormor, morfar, farmor eller farfar
berättar om sitt eget liv och släkt för sitt barnbarn!
Albumet är indelat i rubriker, innehåller ledande frågor, rikligt med illustrationer och massor av färg!
Det finns även gott om plats att skriva fritt och klistra in bilder.



böckerna hittar du på Barnbyrån!


smallstuff

idag var det på shoppingrunda och konstigt nog låg det bara babykläder i påsarna när jag kom hem!
Lindex tycker jag fått in mycket vårfräsha kläder till både pojkar och flickor! Detta turkosblå muminset ligger nu i Nilos byrålåda och den rosa dinosariedressen kunde jag bara inte motstå! Tur att Bullen & Sheriffen fick en liten flicka igår kväll;)
Imorn blir det BB-besök! snoosa och gosa lite nykläckt bäbis!

Lindex Shop Online - BodyLindex Shop Online - Velourbyxa

Lindex Shop Online - Dinosauriedräkt

bilderna är lånade från lindex shop online


big ajaj


M J Ö L K S T O C K N I N G
kallas mitt tillstånd just nu och det är inte kul. natten bestod av feberfrossa och ena bröstet ser ut att fått sig en fet smäll eftersom det är helt rödflammigt. om man bara råka smeka lite så vrålar jag av smärta. det är inte härligt.


Häromdagen var vi och kolla på en lägenhet belägen i gamla tunaskolan. En etagelägenhet med 3 rum o kök på 88 kvm och visst var den charmig och mysig med den öppna planlösningen på nedervåningen och bjälkar. Dock blev vi besvikna på det övre planet som var väldigt litet, det ena sovrummet var pyttelitet och det andra kan väl klassas som normalstort. Visst skulle det lilla rummet räcka åt Nicholas men vi hade ändå förväntat oss mer. Större och ännu öppnare, eftersom sovrummen låg på övervåningen så kändes hela lägenheten mindre på något sätt och den andra nackdelen var att det inte fanns någon toalett där uppe. Men jaja man kan inte få allt här i livet och vi har ju några dagar på oss att fundera.


kram på er mina bästa


nono


nej jag visste inte ens själv att jag planerade att gifta mig snart, vilket många andra verkade sig veta!
men sorry, vi har fullt upp med bäbis och alla andra miljoner projekt vi just nu strävar att genomföra 2010!
Ordet bröllop har inte ens blivit nämt i årsplanen än. såå... tack för alla grattis igår... men tyvärr.. ;)

puss på er


en kul typ



Livet är inte alltid hamaii, ibland måste man ta sig en fernet!
yummyformommy


lördagstipset

Här är några lätta drinktips för dig som är trött på mjölk - och redbullvodkadrinkar, ofta beställer man samma gamla drink eftersom man vet att man tycker om den och så finns det förstås nästan oändligt av olika drinkar och det är svårt att veta namnen på alla. Kom ihåg att om man t.ex druckit en drink i en stad är det inte alls säkert att bartendern i en annan stad vet vad det är för drink du menar eftersom förutom de hundratals som redan finns så kommer det nya drinkrecept hela tiden. Dessutom kommer barerna på egna drinkar och döper dem efter behag! En annan sak man kan tänka på när man kör sin krogrunda är att OM man absolut vill ha en drink som ska muddlas/skakas/krossas/hackas när det är högtryck i baren så får man också helt enkelt ha tålamod att vänta En bartender är nämligen ingen trollkarl som fixar en drink genom tanken, nej oftast så har denne kanske 5-6 beställningar samtidigt i skallen och det är kanske en bartender per 150 pers. Sen äre bara så att cash går snabbast och hörs mest syns minst.

Ha en trevlig kväll!!!


P3

2 cl raspberry sourz
2cl vanilj vodka
lime
sprite


Puss

2 cl bacardi limon
2 cl passoa
en skvätt apelsinjuice
redbull


American dream

2 cl jim beam
2 cl apple sourz
lime
sprite


och en mjölkdrinksvariant
After eight

2 cl kahlua
2 cl mitu
mjölk

skaka eller rör hårt


förresten..


Så kör jag en mörkblå metallic Audi A6 1,8T Avant!
(ja jag har pluggat in den där raden länge=))


Nu ska jag ör ett försöka ta mig en powernap, kör ett barpass ikväll! oh yes!
Om ni har tröttnat på Mamma mu, Rosa pantern och Redbull&Vodka/jäger (som är de enda drinkarna man står och gör känns det som) så spana in lite senare ikväll så utlovas lite nya drinktips!


tjingiling!


rollin


äntligen är jag ägare till en bil!! fyfan vad skönt!
premiäråkte tlll västerås, lämna tillbaka bilstolen och köpte blommor, orkideer, love it.


stolligt


Igår blev det lite vinvingel med Sara. Mummsade lite grekisk sallad med olika ostar, oliver, scampi o allt som hör till, gick en sväng till bishop och beställde en alldeles för stor öl. Såklart råkade vi hamna på B&S tillslut fast det inte alls var planen och kvällen avslutades med att jag o Emma moffade i oss en varsin kebabtallrik. härligt! men jag hade fantastiskt trevligt med många skratt!


Volvo = stängt.com
typiskt, men vi får väl provköra den imorn då! Och så måste jag åka och lämna tillbaka bilstolen. Varför?  och jo det ska jag berätta att vi hade fått en nästintill oanvänd maxi cosi stol 2009 års modell av en vän men det hade ju korkjag lyckats glömt bort! ibland är man bra snurrig... 



lördag


Nilo kravlar runt under tv-bordet och gör pruttljud, oj så kul han har.
Tänk att han blir 7 hela månader idag! Som vanligt så säger jag att tiden går så fort! Växer så det knakar gör han! Igår var vi i västerås, handla lite på polarn o pyret rean och köpte sedan en ny bilstol, en BRITAX blev det och Lilleman åker numera som en kung. och imorn ska vi gå och provköra en ny bil. Spännande!


the wean machine









The Wean Machine är en prisbelönt barnmatspress som fungerar som en omvänd vitlökspress, där maten pressas upp i behållaren. Dvs hålen sitter i den del som pressar nedåt, vilket gör att maten åker UPP ur hålen och ett mos skapas ovanpå pressytan/gallret.

Fyll behållaren med mat, pressa och mata direkt med den medföljande skeden. Själva “skopan” är då perfekt att mata ur, dvs du behöver inget annat än The Wean Machine och den sked som följer med. Du kan pressa mjuka färska frukter och grönsaker, kokta grönsaker, pasta, ris och färdiga maträtter, tex spagetti och köttfärssås, lasagne, grytor etc. Undvik dock fläskkotlett och pizza...!
Du hittar denna pryl för 229 svenska riksdaler hos iob-butiken



text


imorse efter frukost visa termostaten en tempratur under 20*c  så jag rassla på mig mitt nya underställ i microfleece, termobraxer o allt som hörde till. Nilo som hade kräkts ned den fina tröjan som grannen stickat (påminner mig jag måste gå ner o tacka) ikläddes superturkos fleecetröja istället, matchat med blå ullbyxor, vit halsduk, bruna lårhöga raggsockor och slutligen inpackades han i en något för stor overall. Sedan bar det av på promenad! Det var superskönt! 

Sedan lunch, besök, stadsvandring med lite reashopping, spana in Saras nya tapeter och tillsist så var det personalmöte. Det är rätt skönt att ha börjat jobba lite, Nilo sover ändå de timmarna jag är borta och det är kul att komma ut, träffa folk, lattja och bara ha tankarna på något annat en stund. Och så är det ju så skönt att komma hem till min Lille prins igen!!! 

Första jobbardagen var rätt pirrig faktiskt och jag kände nästan ett uns av hjärnsläpp när första gästen kom fram till baren och beställde en vodka&redbull, men när rushen kom så satt allt som ett smäck. Det är nog som att lärt sig cykla, det sätter sig i ryggmärgen! och jag hade verkligen kalaskul, sen har jag ju så roliga och rara arbetskamrater!!


Shiiiit vilket långt inlägg det blev då o jag skulle kunna skriva dubbelt så mycket!
ibland har man bara så mycket att prata om....
men man ska aldrig prata om folk man inte behagar att prata med!



Kram på er!

pics


Our merry x-mas and happy new year!!



   

   


     




   


  



let's ink





jag tycker det här är kalassnyggt!
(tatueringen alltså..)

snygg vattenkokare


vattenkokaren är en pryl som nästan alltid står framme på diskbänken, så varför är nästan alla så himla fula och tråkiga? min sjunger på sin sista refräng just nu och när det äntligen ska inhandlas en ny vill jag ha en som man blir glad av att se!

Jonas Wagell har designat en serie, vid namn Pomperipossa, som innefattar både vattenkokare, tekanna, kaffekoppar och resten av servicedelarna.





en helt vanlig kväll



En tappad och sönderslagen katrinplommonspureburk, en diskbänk full med vällingpulver och avslutningsvis en hel påse NAN2 som jag råkade hälla ut över kökströskeln. Behöver jag ens tilllägga att jag inte dragit ut proppen ur badkaret än? Det har liksom råkat blivit stopp i brunnen så om jag drar ut proppen så blir hela badrummet vattenfyllt...

jag kanske borde skynda mig att somna nu...


kitchen things

äntligen håller vi på att fixa i ordning i köket, ena väggen får en kul tapet med färg, skåpluckorna ska få matta silverhandtag som tillsammans med lite nya prylar ska göra köket till en mycket roligare plats för frukost/fika/lunch/middag/diskning osv. här är några favoritprylar som skulle platsa finfint  för uppdrag upppiffning!

    



vit/silver ljuskrona från ellos. stringhylla från designonline.se, gökur från urban outfitters, pinnstol från rusta. 


white swedian


Det är kallt ute. det är fanimej jättekallt och megavitt, typ snö.
Man skulle nästan kunna invistera i en spark, med babyinsats förstås så lillkorv kan åka med. Glida ner till hemköp i en sån liksom, skulle inte det vara sweet eller? Eller så borde det finnas installerbara medar till barnvagnen, jag tror det skulle underlätta mycket, och vad snabbt det skulle gå!

-svish svish
-vad var det?
-Äh det var bara den där bruden med den ascoola sparken....
-ahaa.....

Styvfar säger att detta är svaret på våra klagosånger om svenska slaskvintrar, -Nu jävlar ska gnällspikarna få VINTER! tänkte vädergudarna och vips så fick vi
 - 2o *C  och åttamiljoner kilo snö. Men jag tycker det är rätt rart ändå, för jag har köpt termobyxor och äger ett par ullboots som typ är de varmaste skorna som finns, ullvantar och mängder av halsdukar. Och så gillar jag vintersol, grådis är fan mest deprimerande som existerar.


rock'n roll


tid


 

Hoppas ni alla haft underbara jul/nyårshelger!

 



Bloggen har fått vila lite, eller hela datorn har fått vila rättare sagt.
men kika in på måndag då lovar jag massa roliga bilder och updates! (med en eventuell tjyvstart..)

Nu ska jag dricka en kopp te sen krypa ner i kojan!

kram


RSS 2.0