almost there..


tänkte skriva ett blogginlägg
men nu vakna hungrig lillparvel.

lägger in lite bilder imorn.
hörs

i vått och torrt







mina dagar är fyllda med bäbis, bäbis och bäbis. och allt som hör därtill. men om du vill veta är senaste babynews att 2½ veckors gamla Nicholas lyfter upp och vänder huvudet när han ligger på mage och visst har vi sett ett litet leende när han har öppna ögon! (eller ja kanske är en magknipsgrimars men han ser söt ut iaf) vänder huvudet mot mammas röst gör man också! gosgossen. och äntligen har han tappat naveln också, jag tyckte den var lite småcreepy.

självklart totalsuger vi på att passa tider. bäbis bajsar alltid eller blir hungrig precis när man ska gå någonstans (och när man ska äta mat / springa på toa / ta en sekunds-dusch / försöka få lite sömn) men i helgen har vi myst hos mormor och vart på barbeque hos morfar. träffat Martina och lille Arvid som är född samma dag en halvtimme innan och promenerat ca 2 mil varje dag. lyckad härlig helg faktiskt. och ett varmt grattis till Erika som fick en dotter och till Wik/Malin som fick en son!

peace

peace

hot mama


Dagarna går så fort! Nicholoas är redan 2 veckor!
längtar tills man får se hans framsteg men ändå vill man att han alltid är såhär pytteliten
På BVC i måndags mätte han 51 cm och 3310 gram så visst växer han lillgrabben!

har vi sovit tills nu. eller vi har sovit från klockan 12 tills nyss eftersom att natten ägnades åt, ja just det, amning. tror han vill öka produktionen ytterligare för han tutta på som bara den, och förbannad blir han när det inte rinner in i munnen tillräckligt fort också. vid elva i morse så kändes brösten som tomma mjölkpåsar och han fick flaska, rapa högljutt och somna som en fura. jag själv var inte sen att följa hans exempel.
 
igår promenera vi ca 2 mil! dock resultera det i skavsår så vi får se hur det blir med powerwalking idag. strax över 10 kg har försvunnit så nu är det "bara" ca 15 kg kvar att göra sig kvitt med! +25kg av gradiviteten alltså. då åt jag nyttigt under hela grav, träna på gym till månad 7, promenera och gick på vattengympa varje vecka. blir nog några till kg mindre när restrerande vätska försvinner ur kroppen, men bara karpaltunnelsyndromet flyger åt helvete är jag helnöjd, är nästan värre nu efter förlossning! men magen går tillbaka lite mer varje dag, dock så trodde jag att klarat mig från bristningar på magen. men man går ALDRIG säker sålänge man har krabaten inneboende. mina kom nämligen under förlossningen

men  jaja,  who care.. man kanske är lönnfet, lite tigerrandig, har totalt livlöst hår, doftar eau de bröstmjölk, är blekare än en rakad isbjörn, har ammningsfrossa/svettningar och hy som en pubertetspojk. men vad gör det egentligen när man har en sådan liten underbart perfekt varelse hos sig? han är värd allt


2 dygn gammal


HIPP HIPP!

HURRA!!!

GRATTIS ÄLSKADE BROR MATTIAS SOM BLIR 20 ÅR IDAG!!




Nu ska jag och Nicholas ta en sväng ner på stan och uträtta lite ärenden och gå en långpromenad i det vackra vädret!
ha en under bar dag!



klockan?


Midsommarhelg - check


Nu hoppas vi på en fortsatt sommar. sommar som i solsken, bad, värme och glass med jordgubbar.

midsommaraftonen var tänkt att spenderas i dalarna, men vi gjorde en helomvändning och tog bilen till hemköp istället. köpte grejer till en god middag och massa godis och spenderade kvällen i soffan istället. mysigt.

på torsdagen var Linn & Viggo och hälsa på och min groda fick supertuffa labanjeans!  på kvällen kika gammelmorfar förbi, så stolt så. fick t-shirt och shorts och en liten peng till framtida fotbollsskor, han kommer få en bra höger, det såg gammelmorfar på luggen. Amanda kom på lördagen med ett gulligt sommarfräscht body set och av Atilla senare på dagen fick han två coola t-shirts med tillhörande  shorts och ett par pumaskor. Tidigare i veckan har dayi Selo kommit med blommor och en superfint ljusblått lapptäcke från JaBaDaBaDo. av anna-maria på jobbet fick han söta tosser och en speldosekanin, av miza en body med traktorer på och av erika och sinan ett grönt bodyset. de hade även med presenter av farmor och faster cidem från turkiet! body-set, skor, väst och två stickade tröjor som farmor gjort, så rara. morfar kom och hälsa på med blommor på bb. Av mormor har man såklart fått mer presenter än vad som får plats att räkna upp, men hon hade förberett en god middag hemma när vi kom hem från bb och köpt så mycket coola kläder och söta/praktiska saker och gjort en fin "mor-barn" blombukett. Hon är en ängel min kära mor.


Nicholas fick sin första "resa" på lördagen istället då vi åkte upp till mormor, plasmorfar, morbröderna och "tant sussie" i malingsbo. han sov hela resan och nästan hela visiten. hur mycket kan en bäbis sova egentligen? De sista dagarna har han dock varit vaken någon halvtimme mellan äta och totaldäckad och spanat runt lite. Jag och Rifat kan också komma på oss själva att bara sitta och titta på våran pojke och alla grimaser han gör. totalsöt.
 vi är så kära i honom, det finns inte ord att beskriva


i vagnen, det bästa köpet. på andraplats kommer amningskudden från spöket laban!

Ha en trevlig dag!


helt ny värld


Börjar installera oss hemma nu, den lilla nya familjen.
Nicholas är en väldigt tuttig kille som gärna ligger och "tjyvar" i flera timmar.
men han är ju en riktig gos gosse! provkört nya vagnen har vi gjort också, den var skön, lillen slockna direkt och sov i 3 hela timmar, annars vill man helst ha mat varannan.

Förlossningen gick väldigt bra, jag är stolt över mig själv. och över rifat.
det var den mest smärtsamma och underbara upplevelsen jag varit med om.
på BB var det 4 timmar, utan bedövning, sen låg han på mitt bröst, den mest underbara varelse! 5 dagar låg vi kvar på bb. i 3 nätter (och många av dagens timmar) låg han och sola solarium eftersom han fick nyföddhetsgulsot.

idag hade vi hembesök av barnmorskan.
prata lite förlossning och om bäbisar såklart. Han är duktig på att äta 85g hade han gått upp på tre dagar och väger nu 3010gram! På måndag ska vi till bvc och väga igen.

nu ska jag försöka slänga i mig lite mat!
Hade!


Underbara du!






Äntligen är han här!
Nicholas Kaan
48 cm och 3050 gram
helt perfekt
det vackraste vi skådat och det mest underbara vi skapat



My BF


idag har det lilla livet, krabaten, pyret, miraklet, da bebek bott i min mage i exakt 40 veckor, alltså går hyreskontraktet ut nu.  time out, get out. nu är det meningen att den ska lägga sig utanpå magen. dessvärre så verkar den inte ha en sådan vidare tidsuppfattning och visar inget som helst intresse på att möta sina förväntansfulla föräldrar. han/hon verkar gott vilja ligga kvar i sin varma vrå, hicka och mosa sin stackars mors övriga och numera väldigt ömma bukinnehåll.


Med andra ord, idag är det BF (beräknad födelse) men det verkar bäbisen ha missat..



v 39 + 6
ska bli härligt när tuttarna sticker längre ut
från kroppen än magen igen!


bartender says




favorit melodi

nä, ingen bebis nu heller.

inga tecken alls förutom lite sammandragningar och molande ryggvärk.

och väldig trötthet då. ska pyssla lite idag, packa bb väskan som rifat tjatat om i några veckor nu så han ska slippa springa runt och leta saker när vi ska åka. kanske en liten promenad runt kvarteret också.





Helgen var mysig, skrotat lite på marknaden, ätit massa jordgubbar, lunchat på uteserveringar, grillat och druckit alkoholfritt vin (vilket var ritkigt gott faktiskt) spanat in robinsonfinal, lyssnat på musik,  fiskat, ätit glass och njutit av solen medans andra ägnat sig åt trädgårdsarbete.


min o bebis sång
 

ha en bra dag!


v.40


jag önskar mig..... en hel natts sömn... zzz.....
(eller iaf mer än en timme per dygn)


RSS 2.0