majs


Förvånande nog ännu en grå regnig måndag. regn regn regn. snö i afrika och solsken i arktis. härligt härligt

Arktis är runt jordens norra pol, innanför den nordliga polcirkeln. Arktis omfattar delar av Ryssland, Alaska, Kanada, Grönland, Island och Scandinavien som till stora delar är täckt av packis och drivis. I området lever ca två miljoner människor och bland ursprungsbefolkningen återfinns inuiter, aleuter och samer. Till djurlivet tillhör Isbjörn och Säl. Arktis är en kall plats och om några år väldigt blöt o slaskig eftersom klimatförändringar gör så att de gigantiska isarna smälter.


Sara & Linnéa kom förbi en stund på em. sedan tog Nicholas sig en tupplur och jag passa på att köra ett Yoga pass. skönt! Ska önska mig fler Yoga/Pilates dvds i julklapp! Nu har jag efter gröt och bad lyckats natta Lilleman. Vi kan ju alltid hoppas han sover mer än i 30 minuters intervaller inatt. 

Lillen fick smaka en majskrok. Rolig var den förutom att han verkade tycka att det smakade "sådär". Men de fastnar väldigt bra på hans kinder, panna, händer och alla andra kroppsdelar och ting runtomkring iaf. Själv tycker jag de smaka en aning popcorn och har ätit en halv påse i brist på choklad.


godnatt


en trevlig första advent med sovmorgon, stor frukost, promenad, shopping, middag och mys! skulle handla lite nya kläder till nicholas men det finns verkligen inga pojkkläder i strl 74, självklart. när vi skulle handla 62 fanns inte det någonstans då heller. vi ska ta en shopstur till västerås på tisdag, får kolla om det är någe bättre där. nu sitter vi här med en liten pojke som vägrar sova. eller vägrar sova själv kanske det heter. suck vad gör man?

kram o kram





När första ljuset brinner 
står julens dörr på glänt
och alla barnen glädjas
att fira få advent

 


new moon

Blodigeln Edward i all ära men vem kan motstå en valp?

likblek, deprimerad, spinkis eller tatuerad brunbränd muskelpaket?
vad väljer du?


ett äventyr


Sovmorgon idag till 11,oo. skönt.
Babydate efter lunch och kanske bio ikväll, New moon.

Måste leta nya barnkläder till min prins som växer o växer, julklappar och adventspynta hemmet såklart.
Köpte finfin ljusstake på Nisses igår. mysigt med massa ljus tycker jag!

the sea


Ibland så kan man sakna väldigt mycket.
men var sak har sin tid. och tid det har jag!


lite efter


Att jag är trött idag är bara förnamnet, måste somna om så jag kan vakna ordentligt. Jag är ett monster, denna trötthet ger mig huvudvärk vilket gör mig till en isken ettrig terrier/getingkorsning med noll tålamod. Kommer någon och ens ser lite irriterande så hugger jag. De behöver förresten inte ens se så irriterande ut, bara se ut.

Så jag gör bäst i, för min egen och för allmänhetens skull, att  ta mig en tupplur helt enkelt.



Zzzz..

reunion


Min underbara man gav mig två nya klänningar och en kavaj igår, passa bra eftersom det blev utgång. Hantis reunion, var trevligt att träffa folk. Förpärla i Jonnys penthouse sen träffa upp barbrudarna på plats. Mingla, tipspromenad, hälsa på människor, ta en öl, snacka, hälsa på mer människor och vid tolv gick vi vidare till B&S där det var knökfullt och mina bröst höll på att sprängas så jag knata hemmåt. summa summarum same same but different. Men kram till partypeoplet som gjorde min kväll värd att le åt!

Nu blir det Familjemys utan större ansträngningar. sweeet

XoXo


let me be me


Äntligen är världen utanför fönstret solgul igen! Känns hur humöret och piggheten går upp direkt, som att dra av en tung grå hinna från skallen, härligt! Ut och ta en promenad  och suga åt sig de härliga strålarna medans de finns!

Kram


hemmakväll


Lilleman fick två sprutor idag, en i varje ben, jobbigt när de inte förstår och blir så ledsna. Sedan har han sovit nästan hela dagen. Min älskade lilla skrotnisse.


Annars har vi mest spenderat dagen i sängen, kollat på tv som står på den nya byrån och bara småslummrat, gosat och busat lite. Lilla Ida kom över med sin mamma på en tallrik mild havregröt, prat och lek. När de sagt hej då somna Lilleman om igen och jag bara skrota runt i mjukiskläder, vilket jag gör än=)

Imorn är det party party, hantis reunion, har inga större förväntningar, eller snarare inga förväntningar alls, vet inte om man kommer hem till tio eller tre, det visar sig helt enkelt.

Nu håller lilla guldklimp på att somna om efter lite kvällsmat.
se vem som åker ut från idol sen sova... chansar på Calle eller Tove

mjölkkanna





kul mjölkkanna från Fred&friends


prosit



Det var en björn, ett lejon och en gris som samtalade. Björnen sa - Om jag morrar så skakar alla av rädsla! Lejonat sa -Om jag morrar så flyr alla av rädsla! Då sa grisen - Det är väl  inget, om jag nyser går hela världen och vaccinerar sig


yllefilt


Ja världen är täckt med en grå blöt solsäker yllefilt. härligt!

Imorse kördes crosstrainer, styrke och avslutningsvis löpning. Hem, duscha, äta frulle och kolla på efter tio med malou. Veckans tema är självmord, uppmuntrande när världen är så grå och glad. Sverige är ju verkligen ett muntert land så här års, så muntert att min Karl satt och kika på hus i turkiet och halva kvällen fantiserades om Indien, Thailand, Nepal, Fiji och alla de andra härliga varma stränderna, färgglada regnskogar, förtrollande hav och en o annan fruktig paraplydrink. Satt samtidigt och tillverkade en lampskärm, när den var klar insåg jag att den inte alls passar in i min vintermysiga inredning jag tänkt mig eftersom den endast bestod av vår/sommar färger. Men vad gör det, jag kanske skiter i vintern och börjar inreda med tulpaner, påskliljor, plastgräsmatta, babypool, fågelkvittersång, blomdoft och ett solarium i taket direkt.

ha en munter dag!


Gaga




lägg märke till alla hennes skor

tekniskt


Datorn dog igår, tänkte att jag den fått något elefantvirus och gick runt och grymtade småirriterat. Idag konstaterade vi dock att el-kabeln hade åkt ur dosan som är på mitten av sladden. Dah...
Påminner mig om att jag måste köpa sladd och sockerbit för att skarva min lampkabel, kan ju inte vara så svårt?

Trevligt igår, vart inte så mycket till pyssel mest käka kladdkaka och snacka. men trevligt var det! Vid fyra kom karln hem och lagade kina mat, han är verkligen så mycket bättre än mig på att laga mat. Sedan så var det tvättning och soffslapp. skönt. Idag ska vi skrota lite hemma, gå på babymassage sen kanske ta en promenad för lite gott bryggkaffe!

Kram


snicksnack


nu är det dags för en mångkulturell syjunta! mer info och pysselresultat visas senare, nu ska jag se till att inte bränna min kaka i ugnen. hej o hej!

lady gaga live

she got talent for real!

Inge Brittan play-back här, tjejen kan ju sjunga på riktigt och spela piano!
Visst hon ser ut som en blandning av jack sparrow och en papegoja som ska på maskerad men jag gillar henne, tycker hon är lite småcool.
Madonna är minst lika känd för sina klädstilar och provocerade sätt och ärligt, hon har inte så mycket till röst faktiskt. eller?




birthday

Hemma hos mor min och väntar på att smörgåstårtan ska bli klar. är vrålhungrig med en sprängande huvudvärk, men det löser nog sig med en bit tårta! Sen hem och fixa lite fredagsmys med goda vänner o Idol!

trevlig kväll!!

onsdag


Nicholas sov riktigt bra inatt! =)
Tror det är lite tänder på g eftersom han har varit sååå kinkig och gnällig senaste dagarna och han gör verkligen allt för att hålla sig vaken, envis liten kille!! Nu när han tror att han kan sitta så ska han stå upp hela tiden. Imorse var vi iaf lite pigga o glada (utom rifat som vaccinerade sig igår), så vi käka frulle och knalla ner en sväng på stan och träffa Sara o gullungen Benjamin. Nu lagas det lite lunch och sen ska min prins till sin mormor och moffa en stund så jag kan åka och handla en sväng. Göra av med pengar är ju en av mina talanger, det klargjorde min man för mig igår ;)

Ibland är det tufft - men det finns inget som inte ordnar sig


Allt gott

// Linda


blåbär

 


fem


Nicholas fyller 5 hela månader idag!

Tiden har gått snabbt och intensivt, en helt ny värld, en helt annorlunda  och fantastisk värld! Både  en känslomässig och vardags praktisk resa såklart. Men för varje minut växer man ihop mer och mer, kärlek från första ögonkastet, javisst! Men att se hur den lille växer, utvecklas och lära känna hans personlighet är det mest underbara. Jag & Rifat kan komma på oss med att bara sitta och titta på honom. Hur han frenetiskt försöker stoppa in den lilla knubbiga foten i munnen, undersöker den färgglada elefanten eller bara lyssnar på sina egna knasiga ljud. Det är en kärlek som växer sig så stark att man stundvis nästan blir rädd för den. Att vara mamma är lycka, men också en stor oro. Oro över att något ska hända, över världen som inte alltid är den vackraste och över vuxna människors fördomar och värderingar som de för över till sina barn. Alla barn är vackra. Alla barn är söta på sitt sätt. Alla barn förtjänar att växa upp med goda värderingar, empati och kärlek. Höra att de är vackra, fina och underbara!!!



Nicholas ca 2 timmar gammal.


rainbow


världen är grå grå grå, så det är tur att det finns sådana härliga färgklickar som förgyller ens vardag! Min lille prins som lyser upp min vardag, han är verkligen min solstråle! Och alla människor runtomkring mig som bara finns där och gör mig glad genom att bara finnas till!


 


vaccinerad


Ont i armen, javisst!
Själva sticket kändes inte alls men på kvällen börja armen värka mer o mer. Inatt gjorde det ont i hela kroppen och huvudet ömmade. Men men, så farligt är det inte, man står ut och nu kan jag iaf inte smitta Nicholas eller andra små barn. Och jag tror det är farligare att röka, dricka alkohol och äta insjöfisk varje dag än att ta en vaccinspruta. Men om jag inte haft Nicholas och inte umgåtts i kretsar med småbarn kanske jag struntat i den, det hade inte varit så viktigt, lite influensa är jag inte rädd för. Det är De små jag är rädd om och om alla vi tre här hemma blev sjuka så skulle det bli väldigt jobbigt. Så nu hoppas jag vaccinet gör sitt jobb och vi får vara friska i vinter! ( och att det inte kommer en "nyare" influensa...)

Ha en trevlig fredag!


nu


snö snö snö
jag vill ju ha sommar!


onsdag


"Morgon"promenad med Erika&Ida, luncha, städa, slappa, familjestund, barnfri kaffestslurk med Sara och sedan kundkväll på Epok/Jc! Och ja, visst hitta vi massa fint! och Karln sålde bilen. bara sådär. vad synd.. för nu måste vi ju köpa en ny....

Sov sött!

pajsare

En smulpaj är aldrig fel!

Drottningpaj
(receptet är ungefärligt, du får smaka av smeten)

2dl vetemjöl
2dl havregryn
1½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
2tsk florsocker
150 g smör
en skvätt naturell youghurt
Hallon & Björnbär

Blanda torra ingredienserna, hacka smöret i småbitar, släng i lite youghurt och knåda ihop till en deg. Häll i bären i formen och smula över degen. Grädda 200*c i ca 20 min i mitten av ugnen. Låt svalna och servera med vaniljvisp. mums!


she got the tickets


 

 


nyfiken




Bytte från liggdel till sittdel, lilla herr Nyfiken blev så nöjd så!



lilla snoris


Nicholas förvandlades till en liten snorboll igår, stackars gosse, men vi hade bara en hemmagosdag hela dagen så det blev mysigt ändå. Idag ska jag försöka städa lite och kanske hitta bokmärken med bilar på som ska användas till decopage. Funderar på min lampskärm också, ska jag virka en, sy en eller "binda" en? Får fundera mer på det medans jag plockar ihop alla tusen kuddar och filtar som vi byggde bo med framför tv:n igår.

Ha en skön dag!


RSS 2.0