time

babysnack

35 veckor, magen är som en badboll. svårt att hitta nåt att ta på sig som inte är mjukisbyxor.
babyrummet är i stort sett klart, lite småsaker som ska inhandlas med det är ingen brådis.
gjorde stan med limpan i veckan och strosade runt i diverse barnbutiker. jag tycker det nästan är lika spännande att se vad hennes bebis blir för en precis som med min egen. ett litet gulligt troll är jag säker på att det blir!


shops

och kors i taket så inskaffade jag mig en ny telefon. med ringsignal!
tänka sig nu kanske jag hör telefonen och rentav svarar!
den är rätt ful tycker jag nog, men den spelar bra musik och om man ruskar på den så byter den låt. sen fick jag en fin "mobilstrumpa" att ha den i. bra när man vill använda den som musikmaskin.

hittade en superb morgonrock igår med dragkedja där fram, jättemysig och praktisk.
kanske inte så snygg, men ingen behöver se mig i den ändå. hittade solbrills på specsavers och lite smink också,
samt present till lillbroder som fyller hela 12 år på söndag.


vardagligt

rännit runt så mycket i veckan så idag blir det pyssel. tvätta och stryka alla små bebiskläder, hämta ut fotografier, och sätta upp tavlor i vårat numer otroligt fina sovrum.




 


trevlig torsdag den 30:e, hej o hej
~ Bättre en tårta i vasken, än en vårta på tasken.













ps! fundera vad du själv är för slags vän istället för att gnälla.


bygga bo

 
~ to my darling



och något för chokladälskaren
denna kombo blir lite som en fusksnickerskaka


2 dl socker
2 ägg
100g marabou daim
80 gram margarin
1 3/4 dl mjöl

glasyr
100gram marabou scweizernöt
4-5 msk vispgrädde

vispa ägg & socker poröst
smält marabou chokladen och margarinet ihop i en kastrull
blanda sedan ihop alla ingredienser väl
häll i en ganska liten rund smörad & ströad form med avtagbara kanter
grädda 175 grader, nedre delen av ugnen ca 25 min.

låt kakan att svalna. smält ner och rör ihop glasyren, häll över kakan
och låt gärna stå kallt någon timma innan servering
personligen gillar jag att äta kakan fryst

pst! daim och scweizernöt chokladen går såklart att byta ut mot annan choklad, t.ex mintkrokant, apelsinkrokant, mörk choklad osv.



ín my house

ännu en helg och en vecka är förbi, gradivitets vecka. 34 idag.
i helgen har min käraste jobbat,  jag har ätit god mat, promenerat och skruvat möbler.
de blev mycket fina, men jag har något gravidcravings att jag måste möblera om hela tiden, blir aldrig nöjd.
karln suckade åt mig igår när jag tyckte det var en kalasbra ide att byta sovrum, helst på direkten, klockan 23.oo på kvällen.  måste lugna ner mig, blir så lätt stressad och oroad över småsaker, eller mer överenergisk än vad min kropp klarar av för tillfället.

idag blir en lugn dag. har tvätttid snart men jag tänker skita i den just därför att jag inte känner för att tvätta idag.
skulle åkt och babyshoppat med limpan, vi planerade det förra veckan för vi är lika gravidsmarta. båda trodde nämligen det var löningsmåndag idag. vi har stenkoll på läget, verkligen.
en god nyhet är dock att det inte ska vara några problem att dyka när man ammar!



red sea


hade gött

weekend

helg igen!
knappt sovit någonting inatt, låg vaken mellan o1,oo och o5,oo. härligt. men jag fick nybakta frallor till frukost, det var rart.
att det ska bli fint väder i helgen känns fint det med, då är det gott med glass.




Ingredienser
4 port

2 ägggulor
1 ½ dl florsocker
2 msk citronsaft
2 dl vispgrädde

gör så här
Skär av toppen, ca ¼, på citronerna. Gröp ur dem med en liten vass kniv och en liten sked. Vispa ihop äggulor, florsocker och citronsaft i en skål. Vispa grädden hårt och blanda ner äggsmeten. Skär citronerna så att de blir plana i änden och fyll dem med glassmeten. Ställ dem i en form. Häll glassen som blir över i en liten skål. Frys alltsammans i minst 4 timmar. Ta fram glassen och låt mjukna i rums-temperatur ¾-1 timme. Skeda glassen som blev över och lägg som en topp på citronerna. Servera. Tips: Istället för citroner kan man fylla apelsiner, men minska då sockret till hälften.

snabb alternativt
rör vaniljglass slät, tillsätt citronkött och saft efter smak och en skvätt citronlikör eller citronvodka (funkar även utan) fyll citronerna med glassen och låt stå i frysen ca en timme. Funkar även med apelsiner, tillsätt då apelskött-saft och t.ex cointreau i glassen istället.


Trevlig helg!


kaninte låta bli att lägga in denna videon igen, lyssna, bli glad,
och njut av dessa heta snubbars härliga polisonger och frisyrer!


barnsligt


vardagligt

nyss tagit mig en bit mat. tänka sig, jag har faktiskt lärt mig tilllaga flera olika maträtter den senaste tiden. förr så åt man  på jobbet och tog en brödbit hemma om man var hungrig. på sin höjd micra man sig lite havregrynsgröt.
vart och mammasimmat idag, riktigt skönt faktiskt. var trött som en moloken sengångare, men tvinga mig dit ändå och det är jag glad för. bebis ligger med huvudet neråt och hickar jätteofta, känns lite knaskul när det "hoppar" i magen.

v.33



När man mätt aktiviteten i hjärnan har det visat sig att det händer saker även när barnet sover. Kanske drömmer det redan. Nu kan barnet skapa röda blodkroppar och underhudsfettet lagras. Bebisen uppfattar ljus och mörker, natt och dag.

materiellt

igår shoppsa jag och min käraste ingen byrå, utan ett helt klädskåp!  imorn ska vi komma hem med en spjälsäng, skötbord, hylla och lite diverse andra bra-och-ha saker. sen är det bara lite pyssel och vi kommer ha en väldigt mysig och fin barnkammare!
köpte mig faktiskt en klänning idag också, den är väldigt sommrig och söt. kanske kan ha den på dopet, lite svårt att hitta kläder som man känner sig fin i med en växande bulle mitt på kroppen.

på önskelistan - klänning från miss sixty


godnatt!

24h, with who?


vardagligt
tack vare det ickesoliga vädret har jag äntligen lyckats tvätta, städa och allmänt pysslat hemma idag.
vem fan städar när det är fint väder?
efter de ytterligare 4 säckarna med kläder jag packat upp förra veckan,har jag packat ner en säck med för tillfället för små kläder, en säck med slängivägkläder och 14 par jeans som inte tillåter att någon bor i magen och en säck med sjalar och sådant. nu är frågan vart jag ska göra av mina ca 50 par skor, några kan säkerligen kastas, men suck, jag behöver nog ytterligare ett rum i den här lägenheten. ska försöka rensa lite mer, alla garderober och storbyrån är redan överfulla. har riktigt allvarliga problem känner jag. egentligen behöver jag ju inte alla de där kläderna.

imorgon ska vi åka och köpa byra så vi får ordning i barnkammaren, på torsdag blir det säng och skötbord och lite småplock som kan behövas till bebisens ankomst. har kommit på jag inte vill gå och traska i affärer i 9:e månaden om det är över 20 grader varmt. påskhelgen har varit lugn med mycket god mat. stolt över mina "sigaras/ostrullar" igår.


blablabla..
jag och min käraste hade en intressant diskussion häromkvällen om musikartister. vem man skulle välja att spendera ett helt dygn med. valet är inte så lätt, men jag tror att britney spears och michel jackson skulle vara intressanta att se hur de levde och var i verkligheten. 
Vem skulle du vilja spendera ett dygn med och varför?

fashineras av dem som verkligen säger sig endast klara av att lyssna på en genre av alla musikstilar. det måste vara som att säga "jag äter bara rotfrukter, allt annat är skitäckligt", både hängivet, imponerande och trångsint. om jag fick välja att leva på något skulle jag självklart kunna säga "frukt" det tycker jag är godast, men smaken varierar vissa dagar av både nyfikenhet för nytt, humör och sinnesläge. att uppleva ny musik är ju lite som att upptäcka ett nytt land. sen kan man inte älska alla klimat. personligen gillar jag inte när det blåser, smakar för mycket mynta om mat, eller spelas för mycket trance/techno så man känner sig helt svampad.

photography
fick skickat till mig idag ett gammalt uw foto jag hade glömt
apneaimages


trevlig kväll
"den som gräver en grop åt andra får inte glömma att ta mått på sig själv"

mänsklig vattenmelon


jag känner mig som en uppblåst badboll de senaste dagarna.
något har hänt under denna gradivitetvecka 32. jag har fövandlats från en honungsmelon till en fullsprängd vattenmelon, och det känns inte som om det kommer bli bättre den närmaste månaden. mina enda jeans jag kan ha, var helt plötsligt en dag obehagligt tajta. förstår inte hur bebis ska kunna växa mer, min mage ser ut och känns som om den ska explodera vilken sekund som helst. helt på normalkurvan ligger den i tillväxt och storlek, den ser väl bara stor ut på mig som kanske inte ligger på en normalkurva vad gäller storlek. ser roligt ut när det sparkar, hela magen rör sig, och ändrar form. börjar bli trångt där inne nu.

nej nu börjar jag faktiskt bli lite trött på magen, nu vill jag att april o maj bara svishar förbi!

hade!


äggande






Den ena hönan sa till den andra:
-Den nya tuppen eggar upp mig så jag får pippi!
Den andra hönan svarade:
-Jasså. För mig är det precis tvärtom...

Ha en trevlig påskhelg!


cutthursday/pinkthursday?


kom precis hem från att hälsat på jobbet. går på hp nu, börjar vänja mig lite med tanken på att vara hemma, visst sköljer rastlösheten över en ibland men nu har elefantkänslan börjat smyga sig på och energin är inte på topp hela tiden så visst är det skönt att kunna skrota hemma, vila när jag vill och gå en promenad när jag orkar.



önskar mig ett par nya solglasögon. spanade in några sjyssta ray-ban när jag var och prova ut glasögon,
funderade lite på detta med solglasögon. idag är modellerna många, men de senaste åren är det speciellt tre modeller som alltid hängt med. flugögonen, pilotglasen och plastbrillorna.

själv tycker jag inte att det finns något specifikt rätt eller fel inom mode, var och en har idag sin egna stil, smak och klär sig i det som passar en själv. ofta bestående av en blandning av våra tidigare årtionden, kulturer och nyskapande ideer. (nåja, därmed inte sagt att alla kombinationer faller alla i smaken, 90-talets klädstil ligger väl inte mig personligen varmt om hjärtat)

läs lite om just solglasögonens historia här.


lite nödvändigt vetande:  våra älskade solglasögon

60-tal.
Populära bland kvinnor var glasögon som var "för stora". Bland de kända varumärkena för solglasögon är kanske Dior det bästa exemplet på trenden. 1960-talet var också ett årtioende av protester, ställningstagande och alternativa rörelser. Solglasögon kunde vara statement om tillhörighet vilket teashades är det bästa exemplet på. Teashades är medium stora med perfekt runda linser. De bärs upp på näsan och har tunna bågar. 


   
ett par dior stronger1 som är ett bra exempel på dagens 60-tals inspirerande solglasögon samt ett par  teashades som bland annat användes flitigt av john lennon, ozzy osbourne, mick jagger och janis joplins.



70-tal
Mycket populära under 1970-talet blev Ray-Ban Aviator. Dessa hade kommit långt tidigare under 1930-talet och levererades till amerikanska flygvapnet. Ray-Ban Aviator är mycket maskulina solglasögon som utstrålar något hårt och coolt. I film bär ofta gerillaledare, poliser och militärer dem.





80-tal
Ray-bans glasögonmodell Wayfarer kom redan på 50-talet men under  1980  sågs dem i The Blues Brothers och Tom Cruise bar dem 1983 i storfilmen Risky Business. Försäljningen sköts i höjden av dessa nyskapande solbrillor och en viktig detalj för deras populäritet var att de var gjorda för både män och kvinnor. Även idag tillhör Ray-ban wayfarer världens mest populära solglasögon och är de mest förfalskade.
källa: http://www.artiklar.se/









-Jag skulle vilja köpa en kanna.
- Ska det vara en med pip?
- Nej, jag vill ha en tyst.



trevlig skärtorsdag
"Hundra män kan åstadkomma ett läger - men för att skapa ett hem krävs en kvinna."
-kinesiskt ordspråk

testing da video

försöker bara klura ut hur f*n jag skulle få in en video här.. och se jag lyckades tillsist!

love kills slowly


hade bm besök imorse, bebis växer som den ska!
fick pencellin igår  mot uvi, troligen p.g.a det jag varit så hängig, trött och down. så om några dagar är jag säkert mycket piggare! Sitter vid mitt lilla köksbord med en kopp kaffe framför laptopen och lyssnar på radion.  Folk ringer in o gnäller på samhället och andra folk, jag byter kanal, nyheter, samma elände i världen som igår och kl 8 imorse. jag stänger av och tar en banan istället.


"Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört."
-turkiskt ordspråk



utmana min brute - http://limons.mybrute.com
ses ikväll!

"Pengar gör ingen lycklig men visst har det en lugnande inverkan på nervsystemet."


i want  ed hardy -  love kills slowly bikini



feelings



http://www.youtube.com/watch?v=KbdyrRlYR2E


 









weekend

ingen söndagmorgon utan nybakt bröd med marmelad, ost och en kopp roiboos te.

fredagskvällen bjöd på god mat och många skratt, tack limpan & s för en trevlig fest! somnade som en stock vid hemkomsten runt midnatt och sov nonstop ända till morgonen efter. lördagen bjöd på ännu en härlig vårdag, fruktsallad i solen och en liten shoppingtur följt av en tripp till öb. höjdpunkten blev det leriga diket längs vägen där det uppenbara sig en gyllengul oas. fullt med tussilago! vårkänslan blev total. kvällen blev också mysig med lite taco och halvtaskig robinson tv.


materiellt

Canon Powershot G10 står nu på önskelistan. kameraval känns svårt. en digital systemkamera är alltid en digital systemkamera, har kikat in både canon eos 500d och eos 400d, men g10 känns ändå, med sina 350g, som "mycket kamera". en fotomaskin man enkelt tar med sig och fotograferar med utan att "kamera-skrika". ett bra steg bättre än min lilla halvrisiga nikon utan att man behöver ha ryggsäck med sig eller få nackspärr för att man vill ha med sig kameran. dessutom kan undervattenhus köpas även till denna kamera, vilket är ett plus för mig. ni kan läsa lite recensioner och information genom att klicka på länkarna, själv ska jag undersöka denna sak mer fysiskt.

http://www.tidningenfoto.se/Sites/Foto/Default____23524.aspx?DataID=68612
http://www.fotosidan.se/cldoc/25738.htm
http://www.canon.se/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_Camera/PowerShot/PowerShot_G10/index.asp


 hittade den här söta säng-hängmattan som ser riktigt skön och mysig ut, den skulle finnas i vuxenstorlek också. vet inte om den står med på inköpslistan än men väldigt gullig är den. kanske den kan vara ett alternativ när baby bara vill somna genom vaggning. dock tror jag inte den kan användas alltför länge, när barnet börjar vända och sprattla så har jag känslan den kan trassla in sig. finns hos gröna-grodan som också har ett stort utbud av ekologiska varor. http://grona-grodan.se/



tanke
det är lätt att fastna i negativa mönster, tankesätt och samtalsämnen. nu är det dags för solen att tina upp alla isiga gnällhjärnor och se framåt mot en ny underbar sommar!
ödmjukhet, artighet, respekt och omtanke. balans mellan ge och ta. riktiga vänner står kvar både i onda och goda tider och i kristider ska vi komma ihåg att kärlek är gratis lycka.


ha en underbar dag
"Om en person du talar med inte tycks lyssna, var tålamodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat"
-nalle phu


vårtid




suppernice

- Hur står det till? Det knallar och småspringer!
- How stands it to? It's banging and small running!

Vilket härligt vårväder idag!


- Det har gått en propp i köket.
- A plug has walked in the kitchen.


ska ta en promenad, på bm besök och ikväll blir det babyshower!


- Var god skriv under den förtryckta blanketten.
- Please write under the tyrannized blanket
.


ha en underbar dag!


- Sköt om dig!
- Shot around yourself!




 


babystuff

jag är lite synonym med ordet snurrig idag, glömt bort hälften av allt jag tänkt och skulle göra och gjort någon annat, men dagen blev härligt ändå. långpromenad och lunch. sen fick jag lukta på apelsinblommor...
är nog kär i den doften, luktar lika gott som citronmeliss.




finns mycket gulligt att slösa pengar på, tur att jag ändå inte vet om det blir en flicka eller pojke..




och alla som kallar sig modevetare säger att vårens haremsbyxor
ska bäras till högklackat... och klart deras små pyren måste ha rätt style!



ibland vet jag inte om man ska skratta eller gråta..
alla förstår nog att babys inte bryr sig ett smack vad det står på tröjan, det är för andra vuxna vi klär våra barn häftigt, moderiktigt och i märkeskläder. även om jag själv faller för de små söta adidasdojjorna som endast är till för att se söta ut i vagnen, så tar jag det hela som en rolig grej. huvudsaken är att kläderna är sköna och bekväma för bebis, sen om det står levis på tröjan tycker kanske mamma och pappa är lite sött och skoj.


om ni undrar vad jag själv önskar kan jag berätta att det är den "perfekta" skötväskan, en jävligt het bikini från ed hardy
och ett doftljus med citrusblomdoft.


gokväll
" Pengar är som gödsel, till ingen nytta om de inte sprids ".


tictac


har haft  problem med tiden de senaste dagarna. missade helt och hållet årets sommartidspremiär och  tvättade i lugnan ro in på någon annans, troligen då minde glad människas, tvättid. idag vid uppstigning, har jag lärt mig att plussa på en timme på klockan för att jag ska hänga med i tiden. men något verka skumt. någon timme senare upptäcker jag att klockan har ställts om. förvirrande.

igår plantera jag blommfrön. och lyssna nu, hade tänkt förvandla min faktiskt rätt stora inglasade balkong till en riktig djungeloas, t.om pimpa till den med en radio, en fräsig matta och kanske en värmefläkt. där ska det under detta sommarhalvår bli lemonad och softa av, kanske serveras en och annan nybakt vaniljbulle eller limecheescake med passionsfruktsgele tillssammans med mixmegapols härliga reklamstämmor.

för er som tittar lite misstänksamt på mig, så ja, jag har tagit ur mina extansions och färgat håret i en helt annan färg än den svarta/mörkbruna färg jag vanligen har.

ha en bra dag (och sköt om dig själv...)
"Den kloka kvinnan blir glad när hon anses vara vacker. Den vackra kvinnan blir glad när hon anses vara klok."


bjuder på en idag v.31

kalas

vilket härligt vårväder vi har idag!



Johan gick bort till sin kvinnliga kollega på jobbet och sa:
"Åh vad ditt hår luktar gott idag, alldeles nytvättat."
Kvinnan blev rasande och gick raka vägen in till
chefen och talade om att hon hade blivit sextrakasserad på jobbet.
"Vad är det som har hänt", frågade chefen
"Benny sa att mitt hår luktade nytvättat."
"Men, vad är det för farligt med det", frågade chefen.
"Vad som är farligt med det", fräser kvinnan. "Benny är ju för fan dvärg!"


RSS 2.0