lasagne med lax och spenat




Suveränt god och lättlagad lasagne, perfekt att frysa in i matlådor och ta
fram när matlagningssuget inte är på topp! Den färdigköpta ostsåsen
fungerar utmärkt om du inte orkar koka din egen!

ca 4 port

400 g laxfilé
200 g kallrökt laxfile i skivor
200 g färsk babyspenat
1 purjolök
olivolja
1sats tomatsås
2 paket Kelda ostsås eller en sats vit sås
10-12 lasagneålattor
2 dl riven ost


Tomatsås
1 gul lök
olivolja
1 burk krossade tomater, 400 g
3 msk tomatpuré
grönsaksbuljong
½ tsk krossade/stötta fänkålsfrön
1 krm flingsalt


1.
Skär den färska laxen i kuber, ca 2x2 cm

2. Gör tomatsåsen: Hacka löken och fräs den i olja utan att den tar färg. Tilsätt tomater, tomatpuré, buljong, fänkålsfrön och peppar.

3. Skölj spenaten och låt den rinna av. Skölj och strimla purjolöken. Fräs spenat och purjolök i olja och vänd ned det i tomatsåsen.

4. Själva lasagnen: Sätt ugnen på 200*c. Varva ostsås, lasagneplattor, färsk och rökt lax och tomatsås. Börja och avsluta med ostsås. Strö över riven ost.

5. Gratinera i mitten av ugnen ca 40 minuter.




dagens strip



 

 


lost (100216 ska va!)


Igår notera jag att jag skrivit fel datum på ett tidigare inlägg - "090116"  Det är ju fan inte januari det är ju februari!! Kom in i matchen! Snurrhöna...
- får ändra det senare, tänkte jag.. inte lätt att hålla reda på månadssiffrorna jämt!



Tills jag kika in nu och såg kommentaren om att jag skrivit fel år.




skitkul


Gick hem från stan, tänkte hämta bilen och åka till morsan på en kopp brunt & en bulle. Att bilen var inplogad det visste jag, men en bit ifrån såg jag - suck... rutorna måste skrapas och fan vad frost  det är på hela bilen.... När jag kommer närmare ser jag att det inte alls är frost utan FÅGELSKIT! och som grädden på moset ligger en DÖD KRÅKA på taket! jippie... jag skicka mms till karln och tog hissen upp till lägenheten...


Gissa vem som tänker på riktigt kräva en ny p-plats eller köpa en motorsåg imorn?






090116



Hemma med sjuk Lilleman, stackarn, önskar man kunde byta plats.
För er som spricker av nyfikenhet från senaste bvc besöket (kommentarstorm) så var siffrorna
090108 -  72.5 cm och 10590g kärlek!



Fredagen bestod av familjemiddag, brorsan kom hem från Linköping så alla var samlade med buller & bong o mammas goda mat förstås! I Lördags var det kalas hos Linda, tack för en mycket trevlig kväll! På söndagen blev det födelsedagsfika kombinerad babyboomträff hos Amanda. Det bara kryllar av födelsedagar i februari! Mycket tårta med andra ord!








Bilder från lördagskalaset lånade från Linda´s blogg









tröttmössa?


Seg idag, Nilo sov mellan 21 - 01 i egen säng, duktiga killen! Jag däremot var inte lika duktig utan bara låg och vände o vred på mig. När jag hörde att han börja knorra hämta jag upp honom och vi somna om på 2 röda. jag undrar vem som behöver vem mest?

Skön att simma igår o grabbarna hade kul i babypoolen! Försökte sola lite också för att bli kvitt lite vintereksem, men efter 10 minuter var jag så uttråkad o rastlös att jag var tvungen att gå därifrån. Påklädd o klar kände jag hur skönt det skulle vara med en tupplur, men tji fick den 30-minuters ssoltiden. Lätt att vara efterklok, nästa gång kanske jag inte behöver sätta på solariet, bara ta med mig en kudde och lägga mig att sova en stund.

Men nu en kalldusch sen traska ner på stan o äta lunch med våra besökare från turkiet, gå på stan med min kära mor och senare utflykt med tjejorna (och Nicholas förstås). om jag inte får akut trötthetssyndrom och bara vill gosa upp mig i soffan med en påse maltesers, typ.


Ha en rar dag!







o jenna, glömmer du den 7 mars så krossar jag dig ;)

torkel


var sak har sin tid och just nu kännt det lite som i en öken i min bloggvärld.


Nätterna har varit struliga och vi har aktiverat oss hela dagarna. Imorse gick far och son upp tillsammans och Lilleman fick följa med sin paps till jobbet. Självklart kan jag inte somna om men det var så skönt att sitta och ta en kopp kaffe i lugnan ro och öppna tidningen som väntat på mig sen i måndags. Tvätt som vill in i lådor och hallen skulle behöva sig en runda med dammsugarn. Men jag skiter ´it. Kaffe o tidning = torsdagslyx! Nu ska jag klä på mig  sen ska jag packa ihop familjens badkläder. Sen är det lunch o badabada=)

ha en trevlig dag/helg!
jag ska ladda lite blogginspiration och härliga bilder till nästa vecka!




godnatt


solsken idag, underbart! blev promenad sen har vi haft familjebesök hela dagen!

Imorn är det bvc besök, ska bli spännande och hur många kilo kärlek det är som kravlar runt på golvet här hemma! Hänger i mina byxben när jag diskar och har kommit på att kökslådor är något spännande!
(speciellt att plocka ut allt som ligger i dem...)


...






Dreams are illustrations... from the book your soul is writing about you.



upday


Lilleman sover, jag dricker kaffe och surfar runt. Igår var det Fredagsmys med fruktpaj och let's dance. Jag hejjar på Claudia! i förrgår blev det en sväng till marieberg i goda vänners lag. Mysigt och självklart kom jag hem med supercoola babyjeans och tröja när jag skulle kika på något åt mig själv...

Ikväll ska vi kolla på ett litet radhus, spännande. Och jag hoppas på det bästa utan att ha alltför höga förhoppningar. På "fel sida" stan är det också, men när vi satt och filosoferade kanske det inte är så dumt ändå. Jajja om vi gillar det får vi veta om vi får det nästa vecka, så man kan ju inte göra annat än att hålla tummarna.


OHH SHIT, nu höll jag på att få en hjärtattack!
det rasa ner en miljon kilo snö ned från taket som slog i fönstret, läskigt. Ja man får passa sig nu, en annan vän gick på stan och höll på att få en istapp i skallen, hur skönt skulle det va? inte alls är svaret.

så don't be terminated of en istapp or snöras!.. be careful out there så hörs vi, i'll be back!
ciao

(okej jag erkänner, jag låg fastklistrad framför The Terminator igår... nu måste jag ju bara se tvåan... jag är fan lite pinsam..)


posters

fressten så köpte jag en födelsedagspresent till mig själv igår, nämligen denna söta trädposter som ska få ta en väggplats i min hall. du hittar den på favoritsaker.se tillsammans med några andra sköna posters.


Poster TRÄD - Ingela Arrhenius


Poster PEAR mörkgrön - Lisa MastersonPoster CHERRY - Lisa Masterson

Poster MJÖLK 50x70 cm - Mikael Reuter


bookbook


det är nästan så jag måste köpa en macbook bara så jag kan köpa till detta
snygga datafodral som fått namnet bookbook, vilket faktiskt får en att dregla likt en baby med tänder på G











via: Hyperballad


tur


att varje dag bara är en gång om året!

tack sara för fina gardiner, amanda för fina ljus och mamma o fam. för fina blommor o lotter.
idag kommer anna & flickorna o sara & linnea o helgen pap & marlene & syrrorna. rullande fullt hus minst sagt.
nu är det tvättning och kaffe/data medans Nilo sover förmiddagslur. ska försöka komma lite utomhus sen, köpa en burk färg och en ny dörrmatta, min nuvarande har börjat "fälla" nå enormt så det ser ut som hö i hela hallen och eftersom jag varken är en häst eller kanin så föredrar jag en hö-fri hall.



min homemade prinsesstårta med chokladmousse o hallongrädde!


vi ser det


Det är ju som alla vet grymt mycket snö ute. Och nu snöar det grymt mycket mer! Hur mycket snö ska det vara på hustaket innan man kan säga sig bo i en igloo? Och visst är det skönt att ha bil! Men det är bara det att man måste kämpa ute på parkeringen i nästan en halvtimme för att slippa åka omkring i en snöboll. Jag har lagt min långa sopborste i bilen nu så slipper jag klättra  upp på motorhuven för att få bort den sista snön. Grannarna har nog stått och fnissat i fönstren när jag ska ut o åka, de tror ja säkert! "Roll-on" medar tilll Nicholas vagn skulle verkligen vara the shit just nu.


Imorse vakna jag, rätt tom i huvudet men väl medveten om att jag är ett år äldre denna dag. Det är inte allste lika kul o förväntansfullt att fylla år när man fått barn, den där busiga känslan i magen är liksom borta. Sorgligt men ändå tryggt på något sätt. Jag längtar tills jag får se Nicholas förväntansfulla ögon på hans födelsedagsmorgon! Jag tror det är oslagbart! ja man lever nog verkligen genom sitt barn när man blir föräldrer.

Detta år har varit ett av de mest händelserika i mitt liv och jag vet att det inte kommer bli mindre spännande med åren. Ibland känner man en uns av ångest för att bli äldre, men mest för att åren går så fort. Men jag ser fram emot framtiden, se Nicholas växa upp, lära mig nya saker och upptäcka världen. Jag tror man måste se framtiden som en plats där man vill vara utan att ha destinationerna alltför konkreta. Ta tillvara på de möjligheterna man får, våga chansa och se nedgångarna som en del av livet. Det finns mycket spännande och fantastiskt som erbjuds oss, även om det inte är en resa till månen kanske det är en härlig utflykt i granngården.

Jag ville åka på utflykt som födelsedagspresent, till typ marieberg och bara gå och strosa, men det kanske inte är att rekomendera i denna snöstorm... vi får se vart dagen tar vägen.. nu är det efter 10 med malou, för jag är ju så jävla mammaledig.... =)

Ha en skön dag

 


RSS 2.0