generation whY?

Generation dum?
Efter X och Y kommer nu Generation D - som i Dum
Unga människor mellan 18 och 30 pekas nu ut som uppkopplade och korkade. Påståendet bygger på att ungdomar är bra på att använda internet till att vara sociala och chatta med kompisar. Men de är dåliga på att hitta kunskap och ta reda på nyttiga saker på nätet. Eftersom internet oftast är deras ända informationskälla sjunker allmänbildningen jämfört med tidigare generationer.

Annars brukar man dela in generationerna såhär

Vilken generation tillhör du?
Generation Proppen Orvar: 40- och 50-talister. Vill förändra världen
Generation X: Födda på 1960- och tidiga 1970 talet - den ironiska generationen. Vill inte engagera sig.
Generation Y: Sena 70-talister och 80-talister . MTV-generationen. Vill aldrig bli vuxna.
Generation Z: 90-talister och 00-talisterna - MeWe generationen. Vill bli vuxna snabbt.



nättidningen barometern.se har skrivit om just generation Y.


"De är smarta, uppkopplade och har tydliga idéer om hur de vill arbeta. De går ofta i flipflops, bär ständigt sin ipod och har oftast en pappersmugg med hämtkaffe i handen."


"Många Generation Y:are har vuxit upp med både en mamma och en pappa som arbetar och har tidigt uppmuntrats att tro på och förverkliga sig själva. De flesta har också haft datorer och MTV i hemmet. Som vuxna är de ständigt uppkopplade. De jobbar gärna hemifrån eller på café, de har konton på sociala nätverk som MySpace och Facebook och de har gemensamma referenser i kändisar som Lindsey Lohan och Paris Hilton. - Det är svårt att marknadsföra sig mot dem för de har redan en uppfattning om vad som är rätt"


"Att denna internationella, krävande och välutbildade samling ynglingar kommer att röra om i grytan - både för arbetsgivare, politiker och marknadsförare - är det få som tvivlar på.
De vet nämligen vad de vill och de är inte rädda för att säga upp sig och flytta hem till föräldrarna om jobbet inte är tillräckligt meningsfullt eller kul"


"- De stämmer med vår uppfattning om hur 80-talisterna resonerar. De vill inte vara alltför länge på en arbetsplats, de strävar efter balans i livet och trivseln är mycket viktig för dem"


 hela artikeln kan du läsa här:
http://www.barometern.se/bonus/nu-kommer-generation-y---smarta-och-uppkopplade(61555).gm

























Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0