No Poo!


Tog en kvällspromenad och stannade till på resturangen och pratade med Anna. Hennes senaste fix är att inte tvätta håret med schampo utan att använda den s.k  No-Poo-metoden. Ideelogin är att bara använda naturliga råvaror till håret och kroppen såsom honung, oljor, bikarbonat, ägg och äppelcidervinäger. Måste erkänna att fast mina ögonbryn höjdes mer än en aning så var hennes hår väldigt glansigt och luktade inte alls så konstigt. Denna metod ska motverka irriterad hårbotten, mjäll och andra hårbotten problem samt  ge håret livfullhet och glans. Nu väntar jag med spänning för att se det hårresande mirakelresultatet om några veckor!

Detta egengjorda shamporecept hitta jag på http://ladydahmer.blogg.se som också har tips på allt  från ansiktsrengöringar, schampon, hårinpackningar till kroppsscrubs. naturliga sådana förstås.
Du behöver:
  • 2-3 ägg

och eventuellt;

  • en klick honung (mjukgörande och rengörande)
  • lite citron (rengörande och ph balanserande)
  • ev. 10 droppar rosmarinolja (rengör och stimulerar hårväxten)
  • ev. bikarbonat för grövre rengöring vid behov
Vispa ihop (och häll eventuellt över i en gammal schampo flaska för att appliceringen ska bli enklare) Massera in ägget  noggrant i torrt hår. Låt sitta i en kvart. Sen sköljer du ut i svalt (!!) vatten.  Efteråt kan du ha i balsam som vanligt (ett silikonfritt givetvis)

Efteråt ska man alltid skölja håret med äppelcidervinäger. 1del ÄCV och 10 delar iskallt vatten. Lady Dahmer insisterar att man alltid sköljer håret med äppelcidervinäger vilken metod man än använder när man tvättar sin kalufs!




jag blev förresten jättenöjd över min nya hårfärg och klippning. inte en sån drastisk förändring men känns superskönt. till hösten är jag nog sugen på fägen koppar.
koppar koppar jättemycket koppar.
sov sött

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0