lasagne med lax och spenat
Suveränt god och lättlagad lasagne, perfekt att frysa in i matlådor och ta
fram när matlagningssuget inte är på topp! Den färdigköpta ostsåsen
fungerar utmärkt om du inte orkar koka din egen!
ca 4 port
400 g laxfilé
200 g kallrökt laxfile i skivor
200 g färsk babyspenat
1 purjolök
olivolja
1sats tomatsås
2 paket Kelda ostsås eller en sats vit sås
10-12 lasagneålattor
2 dl riven ost
Tomatsås
1 gul lök
olivolja
1 burk krossade tomater, 400 g
3 msk tomatpuré
grönsaksbuljong
½ tsk krossade/stötta fänkålsfrön
1 krm flingsalt
1. Skär den färska laxen i kuber, ca 2x2 cm
2. Gör tomatsåsen: Hacka löken och fräs den i olja utan att den tar färg. Tilsätt tomater, tomatpuré, buljong, fänkålsfrön och peppar.
3. Skölj spenaten och låt den rinna av. Skölj och strimla purjolöken. Fräs spenat och purjolök i olja och vänd ned det i tomatsåsen.
4. Själva lasagnen: Sätt ugnen på 200*c. Varva ostsås, lasagneplattor, färsk och rökt lax och tomatsås. Börja och avsluta med ostsås. Strö över riven ost.
5. Gratinera i mitten av ugnen ca 40 minuter.